Castiglioni arbeidet i mesteparten av sin karriere sammen med sin bror Pier Giacomo, med prosjekter i alt fra byplanlegging, arkitektur, utstillinger og produktdesign.  I 1956 var han en av grunnleggerne av ADI, Foreningen for Italiensk Design.

Han designet objekter og møbler for en rekke av de ledende produsentene og vant i perioden 1955 til 1979 hele 7 Compasso d`Oro priser for sitt design. Hans design har en lekenhet og er tidstypisk men samtidig tidløst på en spesiell måte, og er derfor like aktuelt i dag som da det ble designet, til tross for hans lange karriere. Av dagens bestselgere fra Castiglionis hånd er nok Arco og Parentesi lampene fra Flos de mest kjente.

Under årets messe i Milano ble hans 100-års dag feiret på mange vis.  Delvis med ekstra fokus på hans produkter hos noen av de store produsentene, men også med en flott utstilling, helt i Achilles ånd, i hans studio i 27 Piazza Castello.  Utstilling 100X100 Achille er absolutt verd et besøk.  Her har 100 designere gitt hver sin enkle og anonyme «udesignete» gave som danner basis for utstillingen.

For informasjon og booking: fondazione@achillecastiglioni.it