5. april åpnet det nye Bauhaus-museet i Weimar, nøyaktig 100 år etter at Walter Gropius grunnla Bauhaus-skolen der i 1919. Skolen flyttet den gang inn i det som i dag er hovedbygningen til Bauhaus Unverstät Weimar, tegnet av den berømte arkitekten Henry van de Velde, ferdigstilt i 1911. 

Det nye Bauhausmuseet er tegnet av arkitekt Heike Hanada. Fra utsiden er bygningen en streng betongkube med elegante lysstriper i kveldsmørket. Innvendig skaper forskjellige høyder og åpninger spennende romkonstellasjoner. Samlingen som vises i museet er spesielt interessant fordi kunstmuseet i Weimar begynte å samle på materiale fra Bauhaus-skolen helt fra starten i 1919; og fordi museumsdirektøren og Walter Gropius ble enige om hva som burde bevares for ettertiden da skolen måtte forlate Weimar i 1925. Dette er altså den eldste Bauhaus-samlingen og den eneste hvor gjenstandene er valgt ut

av Gropius. I tillegg vises møbler, gjenstander, filmer, foto og dokumenter fra hele perioden Bauhaus-skolen eksisterte (1919-1933). Her kan man blant annet studere prototyper og tidlige utgaver av møbler og lamper som fremdeles er i produksjon og en del av kolleksjonen til Expo Nova.

Den neste høydepunktene i markeringen av 100-årsjubileet for Bauhaus finner sted til høsten i Dessau og Berlin. Bauhaus-skolen holdt til i Dessau fra 1926 til 1932; først med Gropius som direktør, etterfulgt av Hannes Meyer. Her ligger blant annet den ikoniske Bauhausbygningen tegnet av Walter Gropius. I september åpner det et nytt Bauhaus-museum i Dessau. 

Ludwig Mies van der Rohe var Bauhuas-skolens siste direktør frem til skolen i Berlin ble stengt av Nazistene i 1933. En stor jubileumsutstilling åpner i det nyoppussede Bauhaus-arkivet i Berlin i september.