PH 5 i messing

 

Til feiringen av 125-årsdagen for PHs fødsel utgir Louis Poulsen en PH 5 minneutgave som kombinerer messing og hvite skjermer. PH 5 Mini, introdusert i 2017, vil også være tilgjengelig i den nye messingversjonen. Begge utgaver komplementerer kobberversjonen som ble lansert i september 2018.

De polerte messingskjermene er ubehandlet og vil få naturlig patina over tid. Ytterligere etterbehandling anbefales ikke, ettersom det er vanskelig å fjerne polish nær avstandstykkene, og det ikke er mulig å nå helt inn til avblendingsringen. Patineringen vil over tid gi skjermene et vakkert vintagepreg.

 

PH 5 og PH 5 Mini i messing

 

 

PH glass i ny utgave

 

PH glass-serien utvides med en ny utgave i høyglans messing. Den skinnende messingoverflaten oppnås gjennom en PVD-prosess. PVD står for "physical vapor deposition"

(fysisk dampavsetning), hvor et lag av metall påføres metalldelene i et vakuumkammer. Resultatet blir en svært sterk og holdbar overflate som ikke patinerer og er lett å rengjøre.

 

PH glasserie i polert messing

 

 

PH Artichoke i kobber/rosenrød

 

Da Henningsen utviklet den ikoniske PH Artichoke til restauranten på Langelinie Pavillonen i København i 1958, valgte han massive, kobberfargede blader med rosenrød finish på innsiden. Kombinasjonen gav den organiske formen en eksepsjonell varme og et vakkert reflektert lys fra PH Artichokes skjulte lyskilde. Til ære for Henningsens jubileium lanserer Louis Poulsen nå PH Artichoke i samme, opprinnelige materialer og

finish. Versjonen kan fås i alle størrelser av PH Artichoke, men kun i 2019. Spesialutgavene vil ha en gravering som markerer PHs 125-årsdag. PH Artichoke gir en myk, blendefri belysning. Den komplekse utformingen og strukturen sikrer at lyset brytes og filtreres jevnt ut i rommet. Lyset fra denne utgaven skaper en helt spesiell og innbydende atmosfære. 

 

PH Artichoke i kobber

 

 

Patera Silver

 

Patera, tegnet av Øivind Slaatto, ble opprinnelig lansert i hvit i 2015 som en moderne utgave av den klassiske lysekronen. Pendelen gir et glødende fokuspunkt og en myk, dynamisk belysning i rommet. Den nye utgaven av Patera er designet

 for å fremkalle det dynamiske, strålende lyset som er i klassiske lysekroner og er laget med en reflekterende, sølvfarget folie som skaper et lekent, og kontrasfylt lys.

 

Patera silver