Andreas Engesvik portrett

 

Andreas Engesvik er en av Norges mest fremtredende designere. Han har en bachelorgrad i kunsthistorie, og mottok i 2000 en mastergrad i design fra Kunst- og Designhøskolen i Bergen. Hans gjennombrudd kom samme år, da han startet Norway Says med Torbjørn Anderssen og Espen Voll, og trioen satte for alvor Norge tilbake på designkartet.

Han har siden 2010 hatt suksess med eget designstudio - ANDREAS ENGESVIK, OSLO; hvor han jobber innenfor flere områder av designfaget og lager alt fra møbler og servise til industridesign for internasjonale merker som Fogia, IIttala og Muuto.

Han har vunnet premier som Red Dot Award, Wallpaper Design Award og Bruno Mathsson Award. Ved siden av designpraksis har Engesvik vært dedikert til å fremme norsk design, samt undervise og støtte yngre designtalenter, slik at de kan nå ut internasjonalt. 

 

Fogia Collection

 

Fogia logo

 

Sammen med utvalgte skandinaviske designere har svenske Fogia i over 30 år skapt gjennomtenkte og holdbare møbler til både private hjem og offentlige miljøer. Møblene produseres for hånd på deres egen fabrikk i Gdansk, og materialene de bruker gir møblene en lang levetid og en komfor som varer år etter år.

De siste årene har de oppgradert kolleksjonen sin med nye produkter tegnet av designere som Andreas Engesvik, Stefan Borselius og Note Design Studio. Satsningen har vært vellykket og Fogia står idag bak flere moderne klassikere som på kort tid har blitt bestselgere.

 

 

Tiki sofa

Tiki 3-seter sofa (4 stk på lager i skinn)
Design: Andreas Engesvik for Fogia.
H: 71 cm, B: 236 cm, D: 90/58 cm. Sittehøyde: 41 cm.
Pris fra kr 35 690,-

Bollo lenestol

Bollo lenestol
Design: Andreas Engesvik for Fogia.
H: 70 cm, B: 81 cm, D: 81/55 cm.
Pris fra kr 14 630,-

 

 

Dini sofa

 

Dini 3-seter sofa
Design: Andreas Engesvik for Fogia.
H: 68 cm, B: 220 cm, D: 92/58 cm. Setehøyde: 42 cm.
Pris fra kr 39 695,-

Spisolini

Spisolini spisestol
Design: Andreas Engesvik for Fogia.
H: 80 cm, B: 64 cm, D: 61,5/44 cm. 
Pris fra kr 11 515,-