Le Corbusier var som mange av hans samtidige, en allsidig arkitekt. I tillegg til å tegne alt fra byplaner til villaer, designet han en rekke møbler og malte og tegnet daglig. De fleste møblene han tegnet er i produksjon hos Cassina den dag i dag og forhandles av Expo Nova.

For noen år siden ble en krakk han tegnet satt i produksjon igjen. Denne designet Le Corbusier, inspirert av en gammel whiskykasse, til sin lille strandhytte «Le Cabanon» i Le Piquey.

Utstillingen «Le Corbusier ved havet» vises i Villa Stenersen, tegnet av Arne Korsmo, som selv var både arkitekt og designer og sterkt inspirert av Le Corbusier.

Villaen og utstillingen kler hverandre svært godt og et besøk kan anbefales. Den er åpen hver søndag fra 12–16 og adressen er Tuengen allé 10C. 

 

 

 Fra Nasjonalmuseets hjemmeside: 

 

«Jeg trekkes mot steder der mennesker lever naturlig. Le Piquey er fullt av liv som er sunt, fredelig og i målestokk: i en menneskelig målestokk … Dette er det sivilisasjonen ødelegger og kaster mennesker inn i falskhet og misnøye.»

Le Corbusier, brev til moren, 1932

Mange forbinder arkitekten Le Corbusier med ideen om huset som en bomaskin – eller med radikale byplaner med ruvende boligblokker og effektiv biltrafikk. Han var besatt av maskinen. Samtidig satte fascinasjonen for naturen preg på arbeidene hans, både som arkitekt og maler. 

Gjennom reproduksjoner av skisser, tegninger og malerier presenterer denne utstillingen Le Corbusiers arbeid som billedkunstner i perioden 1926–36. I disse årene dro han hver sommer til Le Piquey i Bassin d’Arcachon-bukten på den franske sørvestkysten. Dette ble et fristed for rekreasjon, langt borte fra storbylivet i Paris. Han tegnet uten stans: båter, skjell, kongler, drivved og steiner han fant på stranden. Tilbake i atelieret i Paris bearbeidet og abstraherte han motivene i maleriene sine. 

For mer informasjon om utstillingen, se her.