Det er ingen tvil om at Salone del Mobile er årets viktigste begivenhet i møbelbransjen.  Den tradisjonsrike messen arrangeres hvert år i midten av april. Messen har vært arrangert siden 1961, og ble opprinnelig startet for å promotere italiensk møbeldesign, men ble raskt den viktigste møteplassen for designere og produsenter fra hele verden. I 2018 var det ny besøksrekord med 430.000 gjester, 16% flere enn forrige toppår - 2016.  

Kunnskapen og inspirasjonen våre ansatte henter i Milano er uunnværlig og bidrar i vår hverdag slik at vi har god bakgrunn for å sette sammen spennende innredninger som skal gi stor bruksglede i mange år.  

Messens hovedområde er alltid møbler. I tillegg veksler det annethvert år mellom kjøkken/bad og kontormøbler/belysning. Salone Satellite hvor unge designere får et utstillingsvindu og mulighet til å bli oppdaget, er noe av det viktigste for bransjens utvikling. Med så mange besøkende preger messen hele byen.  Kanskje aller mest i den allerede livlige bydelen Brera, med Brera Disign District og i området rundt Superstudio ved Via Savona/Via Tortona/Porta Genova. Det enorme folkelivet, fokuset på design og produktutvikling kan ta pusten fra enhver besøkende.

Vår viktigste oppgave er først og fremst å finne ut hva som skjer hos våre hovedleverandører. Vår portefølje av leverandører er ganske unik, og inneholder svært mange av de viktigst «premissleverandørene» i bransjen, så dette er spennende jobbing. Hva har de ledende designerne funnet på i år, hvilke nye designere har sluppet inn i varmen siden sist, har det skjedd noe revolusjonerende på material/tekstil-fronten…og ikke minst, hva av dette nye vil selge hjemme i Norge? Vi ønsker å unngå døgnfluer og korte trender men søker etter lange linjer, moderne men tidløs design som kan vare – kort sagt kvalitet og levetid i alle ledd.  

I år var også Achille Castiglioni, som ville blitt 100 år i 2018,  spesielt i fokus. Både hos produsenter, kanskje spesielt Zanotta som har mange av hans ikoner i kolleksjonen, men også utenfor messen, blant annet med utstillingen 100x100 Achille, hvor 100 designere har gitt en gave i form av en «ikke designet» ting; helt i Achilles ånd!

Nedenfor følger noen smakebiter av viktige og aktuelle produkter som falt i vår smak.