For ca 5 år siden møttes Arve Noreng fra Leve hytter og arkitekt Einar Jarmund litt tilfeldig på hyttemessen på Lillestrøm. Etter ganske kort tid dukket systemhytten VY opp blant Leve hytter sine modeller. Einar hadde tegnet en hytte med stor fleksibilitet, forankret i norske byggeskikker og moderne arkitektur. Samarbeidet med Arve Noreng i Leve hytter, der arkitekten og ingeniøren kombinerte arkitektur og rasjonell konstruksjon, ble en suksess. 

Hytten fant ganske umiddelbart sitt publikum og ble en bestselger.

Einar kontaktet Expo Nova i forbindelse med møblering og innredning. Vi innredet den første visningshytten på Hellerud og deretter flere andre. Kjøkken og garderober fra Expo Nova er standard i VY Exclusive og vi leverer kjøkken til prosjektutbyggingen The Nest. Etter noen hundre hytter er VY klart markedsledende blant moderne hytter i Norge. 

 

Bilde av leve hytte

 

22. august 2018 ble et nytt kapittel åpnet når VY ble museumsgjenstand. VY ble satt inn i hyttesamlingen på Maihaugen på Lillehammer. Så vidt vi vet har det ikke skjedd tidligere i Skandinavia at et nytt bygg blir oppført som museumsgjenstand. Vi gratulerer Einar, Arve og De Sandvigske Samlinger på Lillehammer, og er superstolte av å ha innredet og belyst et flunkende nytt utstillingsobjekt. Hyttesamlingen på Maihaugen består i dag av 3 hytter

som skal utvides med ytterligere 2. Tømmestua fra 1911 hentet fra Mesnalia og den tradisjonelle og sosialdemokratiske røde hytten fra 1960-årene har fått selskap av en flott 2018 modell fra VY/Leve hytter.Senere kommer det en DNT-hytte og en LO-hytte inn i samlingen. 

Vi anbefaler alle våre kunder å svinge innom når de er på de trakter!