Lys er mer enn å se. De fleste kjenner til at lyset kan gi økt trivsel, humør og livsglede. Når vi i Expo Nova snakker om å møblere med lys, så mener vi at belysningen understreker uttrykket i rommet og skaper stemningen man er ute etter. Ved å tenne et lys, skaper man også en skygge. Når vi utarbeider lysplaner tenker vi derfor på både lys og skygge.

En lysplan forteller noe om hvor i hvert enkelt rom elektriker skal legge frem strøm til lys, enten det er i himling, vegg, gulv eller utendørs. Expo Nova gir deg forslag til type armatur for hvert enkelt punkt. I en lysplan kan vi også si noe om hvilke lamper som skal dimmes/styres sammen, altså angi soner i rommet.

En god lyssetting skaper dynamikk. Det er viktig å ha nok lys der du trenger det. Det er andre behov i stuen enn på kjøkkenet. Vi jobber ut fra et prinsipp om at riktig belysning kan deles inn i tre hovedfunksjoner: 1. generell belysning, 2. direkte belysning og 3. stemningsbelysning. For å tilfredsstille alle behov et rom har, så trenger man en kombinasjon av disse tre funksjonene.

Hos Expo Nova får du bistand av rådgivere med spisskompetanse og lang erfaring slik at de ser helheten i både inne og utemiljøer. Vårt overordnede mål er hele tiden å skape vakre rom, med optimal trivsel og funksjonalitet. En belysningsplan fra oss sikrer gode og varige løsninger.

 

Vi kan tilby tre nivåer av lysplanlegging:

 

  • 1 rom konsultasjon i butikk: Gratis

Drop-in eller etter avtale. Kunde tar med tegning eller bilde av aktuelle rom. Lysplanlegger overleverer informasjon om forslag til lamper og lysplan muntlig i samtale med kunde i butikk. Max 30 min.

  • 1-3 rom hjemmebesøk: 3 000 kr

Hjemmebesøk avtales med lysplanlegger. For prosjekter utenfor Oslo-området kan tegninger/bilder oversendes til Expo Nova for konsultasjon. Håndtegnet skisse med tilbud på foreslåtte armaturer.

  • Målsatt lysplan

Lysplanlegger tegner en målsatt lysplan i tegneprogram om plantegning er tilgjengelig i dwg.-format. Der vi mangler tegning, kan lysplanlegger ta mål av hjemmet ditt. Alternativt blir håndtegnet lysplan laget i målriktig plantegning. Lysplan inkluderer oppstartsmøte, samt presentasjon av lysplan med tilhørende produkter. En revidering av tegning samt tilbud på ønskede armaturer er inkludert. Ved akseptert tilbud utarbeides teknisk underlag.

Prisen for målsatt lysplan avhenger av antall m2:

a) Til og med 149 m2: 9 500 kr

b) Fra 150 m2: 17 500 kr

 

Pris er inkl. mva. Tjenester som krever besøk av lysplanlegger tar forbehold om at prosjektet befinner seg i Oslo-området.

 

 

Hos oss får du

 

Ekspertise. Vi har ekspertise innen planlegging og levering av belysning. Når vi utarbeider din lysplan er vi bevisst på samspillet mellom belysning, arkitektur og interiør, og bruker teknisk og dekorativ belysning for å skape løsninger som på en god måte utfyller hverandre.

Kvalitet. Vi leverer kvalitet ved å ha helhetlige og skreddersydde løsninger. Vi tilbyr våre kunder produkter med tidløs og moderne design gjennom et samarbeid med de beste leverandørene i bransjen. Våre produkter er designet for å være bærekraftige og vare lenge.

Utvalg. Helheten fungerer best når den er satt sammen av de rette detaljene, og i vår lyslab får du anledning til å se på ulike belysningskonsepter og lyskilder.

Oppfølging. Expo Nova strekker seg langt for at vi sammen med våre kunder skal komme best mulig i havn med prosjekter. Vi vil derfor gi deg personlig oppfølging fra A til Å, gjennom å ha direkte kontakt med en dedikert lysplanlegger i hele prosessen. Våre erfarne rådgivere er der for deg.

Integrasjon styresystem. Hvis det er ønskelig, kan vi gjerne samarbeide med din installatør og underleverandør av styresystem for å ivareta en sømløs integrasjon.

Lyd. Som en del av den tekniske belysningen kan vi levere høyttalermoduler som en integrert del av himlingsplanen. Denne løsningen kan dermed enkelt kobles opp mot kjente systemer som Sonos, Apple Airplay osv. Vår løsning kan også kombineres med produkter fra for eksempel Bang & Olufsen. I så tilfelle vil vi samarbeide med leverandør av resterende lyd- og bildeutstyr slik at alt kan konfigureres til en totalløsning på best mulig måte.

Ventilasjon. For den ultimate totalløsningen kan vi levere tilluft og avtrekksventiler i en tidløs og diskret design. Disse kan enten være som frittstående elementer eller integrert i belysningsprofiler. Ved å se lys, lyd og ventilasjon samlet ligger alt til rette for en godt gjennomført himlingsplan.