Piero Ambrogio Busnelli (Milano, 1926 - 2014) er ansett som en av de mest brilliante businessmen i italiensk designindustri. Busnelli startet sin yrkeskarriere allerede som 11-åring; som typograf, layout-ansvarlig for spillelister, deretter som vevstoloperatør i et teppeveveri og så som møbelsnekker. I 1946, som 20-åring, startet han sin egen bedrift som produserte seterammer og i 1953, sammen med sin bror, startet han Fratelli Busnelli, - et snekkerverksted som produserte polstermøbler. De vokste raskt til et hundretalls ansatte.

Som 40-åring besluttet han å realisere sin drøm om å starte en internasjonal møbelprodusent basert på en idé han hadde om å benytte en moderne støpeteknikk med kaldskum som basis for produksjonen. Han presenterte ideen for kjemiselskapet BAYER som først var uinteressert, men senere kom tilbake som en viktig leverandør. I 1966 møtte han Cecare Cassina og sammen stiftet de selskapet C&B (Cassina & Busnelli). Cassina var på den tiden det ledende selskapet i bransjen, og Cecare så for seg at samarbeidet med den kreative Busnelli ville gi selskapet en spydspiss i den enda mer avantgarde designverden med nye materialer og muligheter.

Den nye støpeteknikken ble snart en stor suksess og en rekke ikoniske produkter fra bla. Geatano Pesche så dagens lys. Kombinert med en rekke sprelske markedsaktiviteter og kampanjer styrt av Busnelli, ble C&B snart større, og nærmest en trussel, for Cassina. Dette medførte at Busnelli i 1973 kjøpte  

Cassinas del av selskapet og endret navn til B&B Italia (Busnelli & Bank (finansiering)). Han fortsatte sitt innovative arbeide og engasjerte den unge arkitekten Renzo Piano til å tegne B&B Italias nye kontorbygning, og han startet samarbeide med datidens ledende designere bla, Afra og Tobia Scarpa, Mario Bellini, Vico Magistretti, Antoni Citterio og mange flere. B&B Italia består nå av flere divisjoner, bla B&B Contract Division, som arbeider med totalinnredninger av hoteller, cruise skip, kontorbygninger, butikker mm. samt Maxalto som er en life style-kolleksjon som i sin helhet er designet av Antonio Citterio.

B&B Italia mottok i 1989 en Compasso d`Oro, en utmerkelse til bedriften og ikke et enkelt produkt. Dette er første og eneste gang denne utmerkelsen er gitt uten at det er knyttet til et spesielt produkt. Før dette hadde B&B Italia allerede mottatt 3 tilsvarende priser for sine produkter.

Expo Nova har forhandlet B&B Italias fantastiske produkter siden 1968, når de for første gang stilte ut på Salone del Mobile i Milano, og derved var tilgjengelig for eksportmarkedene. B&B Italia er i dag en av våre største leverandører.

Expo Nova har i samarbeide med B&B Italia gjennomført de største prosjektene deres i Skandinavia, som f.eks. Clarion Post Hotell i Gøteborg, The Thief i Oslo, Quality Expo Hotell på Fornebu, Friends Arena og Globen Hoteller i Stockholm samt Clarion Helsinki Hotell. B&B Italia er nå en del av Design Holding som blant annet også eier Flos og Louis Poulsen.