Cassina var som mange av sine konkurrenter opprinnelig et mindre møbelverksted, etablert i 1927. Når tredjegenerasjon tok aver driften i 1950-årene skjedde det store endringer. Et tidlig samarbeide med Gio Ponti ga ledelse ved Cecare Cassinas nye ideer, og selskapet ble en spydspiss for italiensk design som "merkevare". 

Cassina igjen fikk et ekstra løft når de i 1965 kom frem til en avtale med Foundation LeCorbusier, om en relansering av den gamle mesters møbeldesign fra 1920-årene. Dette ble starten på en egen kolleksjon kalt "I Maestri", med underkolleksjoner av Le Corbusier, Charlotte Perriand, Frank Lloyd Wright, Charles Rennie Mackintosh, Gerrit Rietveld og Gunnar Asplund. Cassina utviklet gjennom slutten av sekstiårene og begynnelsen

av syttiårene en rekke ikoniske produkter, med en sober blanding av eleganse, innovasjon og avantgarde tilnærming. Her kan nevnes sofaen Maralunga av Vico Magistretti, tegnet i 1973, som fortsatt er en av Cassinas bestselgere.

Cassina har vært en viktig byggekloss for utviklingen av Expo Nova. Vi har vært forhandler helt siden vårt selskap ble etablert i 1965. For Expo Nova har Cassinas langvarige samarbeide med Piero Lissoni gitt oss noen av våre bestselgende sofaer de siste 10 til 15 årene. Komfort kombinert med en stram, men tidløs design har slått an hos oss og våre kunder. Cassina står som et fyrtårn i bransjen og vil alltid være en av Expo Novas mest sentrale leverandører.