Fogia ble grunnlagt i 1981 og er et prisbelønt svensk designfirma og møbelprodusent, som samarbeider med noen av tidens mest progressive og moderne designere. Med røtter i estetisk skandinavisk design, er Fogias produkter håndlaget med high-end materialer etter strenge standarder for kvalitet og konstruksjon. 

Grasiøs eleganse og målrettet funksjon realiseres gjennom god kunnskap om håndverk og konstruksjon, enten det er et møbel til hjemmet eller offentlig rom med prosjektkontrakter. Funksjonaliteten er forankret i svensk design, hvor Fogia henter det erketypiske "svenske utseendet". Design som spinner ut fra funksjonalitet. Fogia beskriver seg selv som et møtested for disse kjerneidealene; et fint sted hvor håndverk av høy kvalitet skaper høyere funksjonalitetsnivå, og lar designerne utfolde sine estetiske ambisjoner. En progressiv, funksjonell eleganse. 

Fogia Collection er en rik samling av anerkjente designmøbler laget i samarbeid med Europas mest spennende designere, håndverkere og arkitekter i dag. Med design i synergi og svimlende frekvens har Fogia ambisjoner om å skape noe nytt hvert år. Resultatet er en samling fremtidige klassikere for i dag, som vil vare i morgendagens levetid. I dag samarbeider Fogia med designere som Note, Andreas Engesvik, Norm Architects, TAF Studio og Luca Nichetto. 

Dagens Fogia kolleksjon består av 70 designmøbler som enkelt passer inn i ethvert hjem, kontor eller offentlig rom. Hver og én har en skandinavisk eleganse og estetisk funksjon som har løftet Fogia internasjonalt. Det kan sies at hvert merke har

sitt ikon, men Fogia har mer enn bare ett. Mange av dem er designet av den dyktige norske designeren Andreas Engesvik. 

Expo Nova startet samarbeidet med Fogia allerede i 1980-årene. Etter noen års pause gjenopptok og intensiverte vi samarbeidet fra 2018, og vi har allerede rukket å bli Fogias største forhandler i Norge. 

 

Tiki

Fogias sofa Tiki er et ekte moderne ikon. Da den ble introdusert i 2014, fikk møbelet bemerkelsesverdig oppmerksomhet; hvor både presse, konsumenter og til og med designerkolleager priste den retro-moderne stilen og det friske uttrykket. Sofaen ser flott ut i slitesterkt lær, tekstiler eller glatt solbrunt lær, og er konstruert for å vare i generasjoner.  

Bollo

Mange som elsker designmøbler, elsker Bollo sitt "smilende ansikt" og overdimensjonerte polstring. Bollo er fortsatt design-pressens favoritt og vises i utallige magasiner. Denne stolen har den sjeldne egenskapen at den gjør folk glade. 

Barba

Barba-serien er ny av året 2019 - designet av Engesvik. Barba er en perfekt kombinasjon av funksjonalitet og et vakkert utseende. Med sine runde former og kompakte proporsjoner, gjør Barba seg like godt i stuen som ved spisebordet.