Foscarini

Foscarini ble etablert i 1981 på øya Murano i Venezia-lagunen. Venezianerne har laget glass i mer enn 1500 år og blir regnet som de ypperste i Europa til å produsere topp kvalitet. Foscarini har opprettholdt disse håndverkstradisjonene i sin designbelysning. Foscarini har siden oppstarten hatt glass som hovedfokus, og jobber også med å ta i bruk nye materialer som kan benyttes i lampeproduksjon, som kevlar og polyethylene. Foscarini har i dag mange underleverandører på alt fra metall til betong i sitt nærområde på fastlandet rundt Venezia. Foscarini ledes i dag av designer Carlo Urbinati.

 

Foscarini er kjent for sitt samarbeide med kjente designere som Rodolfo Dordoni med Lumiere, Marc Sadler med Twiggy, Patricia Urquiola med Caboche og Garcia og Cumini med Spokes. Foscarini har også tatt steget ut i hagen og designet dekorativ utebelysning som for eksempel Gregg tegnet av Ludovica + Roberto Palomba. Sammen med disse utvikler og tester de grensene for hvordan materialer kan anvendes. Foscarini sin designbelysning med alt fra taklamper til bord- og gulvlamper bidrar til å skape unike interiører.

 

Expo Nova har samarbeidet med Foscarini i en årrekke og har fulgt den spennende utviklingen av fantastiske lamper for både private og offentlige prosjekter. Hos Expo Nova vil du alltid finne de siste nyhetene fra Foscarini utstilt. Foscarini samarbeider med det kjente klesmerket Diesel og møbelprodusenten Moroso om å utvikle unike produkter som er inspirert av rock og pop, industriell design og vintage. 

Verkstedveien 1
Drammensveien 134
0277 Oslo

PB 544 Skøyen
0214 Oslo

+47 23 13 13 40
expo-nova@expo-nova.no

Åpningstider Butikk
Man-fre:10:00 - 18:00
Lør: 10:00 - 16:00