Poliform ligger som mange av sine konkurrenter (og kollegaer) i bransjen i Brianza, området nord for Milano opp mot Como. Grunnlaget for Poliform er en tradisjonell møbelsnekkerbedrift med oppstart i 1942.

Poliform slik vi kjenner det i dag ble etablert i 1970 når de tre fetterne Aberto og Also Spinelli og Giovanni Anzani tok over familiebedriften. Deres strategi har helt fra starten vært å bygge opp Poliform med bakgrunn i lokalområdets håndverkstradisjon, kombinert med moderne produksjonsprosesser. I samarbeide med mange kjente designere har de arbeidet målbevisst for å skape en Poliform-stil og en kolleksjon som kan fylle hele huset. Dette ble ytterligere befestet i 1996 når Poliform kjøpte kjøkkenprodusenten Varenna. I 2017 ble det besluttet å

innlemme Varenna 100% i Poliform-kolleksjonen og Varenna-navnet forsvant derved. Expo Nova har samarbeidet med Poliform siden 1993 og åpnet i 1999 en shop-in-shop med Poliform og Varenna. Da vi i 2015 flyttet til Skøyen, valgte vi å forsterke samarbeidet med Poliform ytterligere ved å åpne en flagship-store på 360 m2, som viser bredden i kolleksjonen, men med et fokus på kjøkken og garderobe. 

Expo Nova har levert flere store Poliform-prosjekter med kjøkken og garderobe, og Poliform har gjennom de seneste årene vært Expo Novas største leverandør.  

Blant de største Poliform-prosjektene vi har levert kan nevnes Waldemars Hage, Tjuvholmen, Telenor HQ, Sørenga, Tollbodstranden i Tromsø, Grimelundsveien 4; og i disse dager The Park på Besserud i Oslo.