Eksempler på personopplysninger som behandles

 • Navn
 • Adresse
 • Telefonnummer
 • Epostadresse
 • Kundegruppe (som f eks arkitekt) 
 • Informasjon om din bruk av nettsiden, f eks hvilke undersider som besøkes, nettleserinstillinger og IP-adresse

 

 Formålet med informasjonen som innhentes

 • For å kunne sende relevant informasjon og invitasjoner til f eks arrangementer
 • For å kunne sende ut nyhetsbrev om våre produkter og tjenester
 • For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester.

 

Hvordan informasjon innhentes?

Expo Nova samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider og bruk av informasjonskapsler (cookies). Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan vi være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten. 

Eksempel på skjema på expo-nova.no

 • Kontaktskjema på nettsiden og via Architonic. 
 • Påmeldingsskjema for å motta vårt nyhetsbrev

 Eksempel på bruk av informasjonskapsler på expo-nova.no

Expo Nova samler inn og behandler også avidentifiserte opplysninger om besøkende på expo-nova.no. Vi bruker vanlige internett-teknologier som Google Analytics for å samle informasjon om brukerne slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet og videreutvikle informasjonstilbudet på expo-nova.no. Denne informasjonen hentes fra datamaskinens nettleser og kan omfatte IP-adresse, operativsystem, nettleserprogramvare (som ”Microsoft Internet Explorer”), skjermoppløsning og avsendernettside.

Informasjonkapsler (cookies) er små tekstfiler som nettsiden spør nettleseren din om å lagre på datamaskinen eller den mobile enheten. Dette gjør at nettsiden kan huske handlingene eller preferansene dine over tid. Expo-nova.no bruker informasjonskapsler for å gi oss statistikk og informasjon om hvordan besøkende bruker våre nettsider. Vi aggregerer informasjon og lager rapporter som hjelper oss med å forbedre opplevelsen. Verktøyene bruker førsteparts informasjonskapsler bare for å samle inn data. Disse informasjonskapslene og dataene som samles inn, er anonymiserte og kan ikke brukes til å identifisere deg som person.

De fleste nettlesere aksepterer automatisk informasjonskapsler. Du kan alltid velge å ikke akseptere en informasjonskapsel ved å endre datamaskinens innstillinger til å avvise disse eller til at du må godkjenne en disse, men dette kan begrense utvalget av funksjonene som er tilgjengelige. Innstillingen er å forstå som et samtykke dersom den er slik at brukeren uttrykker aksept for bruk av informasjonskapsler. Dette gjelder også dersom nettleseren er forhåndsinnstilt for aksept.

Hvis du ikke ønsker at Expo Nova skal samle inn anonyme data fra deg, så kan du melde deg av denne innsamlingen på Google Analytics eller ved å endre sikkerhetsinnstillingene på din datamaskin.

På www.nettvett.no kan du også lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler og få tips til sikrere bruk av internett.

 

Deling av personopplysninger

Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter, men Expo Nova kan bruke underleverandører til å håndtere eller bearbeide relevante data. Slike underleverandører kan behandle personopplysninger på vegne av Expo Nova, men kan ikke deles videre. Disse tredjepartene innsamler informasjon direkte fra din nettleser og behandlingen av denne informasjonen er underlagt deres egne personvernvilkår.

 

Hvordan lagres informasjonen?

Informasjon innhentet gjennom skjema på expo-nova.no lagres i vår database for utsendelse av nyhetsbrev. Dine personopplysninger vil oppbevares så lenge som det er nødvendig for å oppnå formålene som er gjengitt i disse personvernvilkårene (med mindre en lengre oppbevaring er påkrevd etter gjeldende lovgivning).

 

Hvordan slettes opplysningene?

Informasjon slettes på oppfordring ved at du tar kontakt med oss. Se kontaktinfo nederst. 

 

Rettigheter

Som bruker av expo-nova.no har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven. Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake. Dersom du mener at Expo Nova ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

 

Endringer i våre personvernvilkår

Gjeldende lov og vår praksis endres over tid. Dersom vi bestemmer oss for å oppdatere personvernvilkårene, vil vi publisere endringene på expo-nova.no. Hvis vi vesentlig endrer måten vi behandler dine personopplysninger på, vil vi gi deg forhåndsvarsel eller, dersom det er lovpålagt, be om ditt samtykke før vi implementerer endringene. Vi anbefaler sterkt at du leser gjennom vilkårene og at du holder deg informert om våre rutiner. Disse personvernvilkårene ble sist endret i mai 2018.