Restaurant Haakon: Nytt og lekkert spisested i Vika

Interiørarkitekt: Nikki Butenschøn/Haptic Architects. Fotograf: Chris Borowiak Photography.

 

Hvor spiser gjengen fra Mad Men lunsj når de er i Oslo? Det var idèen til konseptet bak Haakon - den nyåpnede lunsjrestauranten og kaffebaren i Haakon VIIs gate 2 i Oslo. Interiørarkitekten Nikki Butenschøn fra Haptic Architects og driveren Dugurd med Bård Chr. Roppen Hermansen ønsket et elegant, men litt rocka uttrykk. Gårdeier ønsket en kantine utenom det vanlige - åpen for tilfeldig forbipasserende men også et lokale for kveldsarrangement. En kantine som ikke så ut som en kantine.

 

Bygget er fra 1950-tallet og er i løpet av de siste årene satt pietetsfylt tilbake i tidsmessig stand. Det har derfor vært viktig å finne møbler som passer inn i epoken. De håndlagde stolene CH20 Elbow chair og CH23 fra Carl Hansen ble designet av Hans J. Wegner på 50-tallet, og tilfører kvalitet og varme til rommene. Den lille loungen med lenestolene Fauteuil de Salon fra Vitra, ble designet av Jean Prouve i 1939. De innbyr til en rolig stund med en god kaffe. Barstolene Spine fra Fredericia sklir elegant inn i miljøet, selv om de er av nyere dato. Det ene hjørnet kalt Green Room er litt mer dempet i uttrykket med CH20 Elbow chair i valnøtt, grønn hud og en plantevegg. En sone for å nyte god debiosertifisert og bærekraftig mat.

 

Haakon er innredet med tanke på kvalitet, holdbarhet, bærekraftige materialer og gode taktile overflater. Har du ikke vært der enda, vil vi anbefale et besøk.

Verkstedveien 1
Drammensveien 134
0277 Oslo

PB 544 Skøyen
0214 Oslo

+47 23 13 13 40
expo-nova@expo-nova.no

Åpningstider Butikk
Man-fre:10:00 - 18:00
Lør: 10:00 - 16:00