Restaurant Michaels


Oslos råeste lokaler har gjenoppstått som restaurant Michaels. Det nye interiøret i Briskebyveien 31 har hentet arkitektonisk inspirasjon fra byggets historie.

Trafostasjonen på Briskeby hadde en takhøyde på 7,5 meter. Da Michael Skiri med Anders Buchardt på laget åpnet restaurant Michaels i de gamle lokalene til Bølgen & Moi på Briskeby, ønsket de å utnytte bygget til fulle. Utvikle nye rom for smakfulle opplevelser. Ved å tilføre myke materialer og varme farger i robuste, industrielle omgivelser har de skapt en innbydende atmosfære for mennesker som møtes. Perfekt for alt fra eksklusive brunsjer for businessfolk til hyggelige sammenkomster av venner.

Å flytte energi fra et sted til et annet

Transformatorer handler om å overføre energi og skape den rette spenningen. Slik er det fortsatt i trafoen på Briskeby. På Michaels strekker en spesialbygget metallinstallasjon seg gjennom hele første etasje for å knytte ulike seksjoner sammen. Installasjonen er designet slik at de innebygde LED-lysene er med på å gi førsteetasjen en egen energi. En egen romfølelse.

Baren og brasseriet

Den robuste materialbruken i første etasje er en hyllest til den industrielle arkitekturen og bygger oppunder den uformelle stemningen i restauranten. En lun peis og myke tekstiler tilfører et mer feminint uttrykk, og står i kontrast til maskuline materialer som betong, rustfritt stål og norsk marmor.

Mesaninen

Restaurantens chambre séparée har et intimt og rolig utrykk. Her er fargepaletten mykere. En gigantisk tekstilinstallasjon ruver i himlingen og skaper balanse mellom størrelsen på rommet og takhøyden. Den bølgende tekstilen gjør det enorme rommet mer intimt, og demper volumet og akustikken der.

Klubben

I kjelleren kan man drømme seg til mer eksotiske steder, til nye eventyr og opplevelser. Det dramatiske, jungelinspirerte interiøret frister har en mer leken tone enn de andre seksjonene i restauranten, samtidig som det oppleves tidløst og eksklusivt.

Basert på solid, profesjonell og ryddig samarbeid i tidligere prosjekter, var det naturlig å knytte til seg ExpoNova i et så unikt prosjekt som Michaels. ExpoNovas kompetanse, produktspekter, involvering og oppfølging gir den nødvendige tryggheten og det sluttresultatet vi er ute etter.


- Anders Buchardt, medeier

Samarbeid

Expo Nova har levert møbler til alle soner i tett dialog med interiørarkitekt Kirsti Prestmarken i studio KAAPE. B&B Italia og Maruni ble valgt for sitt eksklusive uttrykk. Den norske produsenten Eikund tilfører restauranten et skandinavisk preg. I krysningspunktet mellom det robuste, industrielle og det myke, varme, fant Prestmarken og Expo Nova møbler som stod i stil til arkitekturen og tidsepoken vi ønsket å fremheve.